Mrs Strowders recept
Min lunch för idag
My own recipe
Fisk
Tilapia filé med citronsås 4 portioner
recept
4 små (eller 8 stora filéer) .
saften från en halv citron
1/2 gul lök
2 klyftor pressad vitlök
2 msk citron peppar
2 tsk salt
1 msk oliv olja
citron sås
4 dl matlagnings grädde
1/2 citron saften och lite av skalet ( rengör citronen innan)
1krm citronpeppar
Tillagning
Tina upp filéerna i ljummet kran vatten
skär upp löken i små tunna skivor
sätt på plattan på medel värme, värm upp oljan i en stekpanna
tillsätt löken och bryn den på låg värme, pressa vitlöken ,när löken är gyllenbrun
tillsätt vitlöken
filéerna är upptinade, ok! då kör vi Höj värmen till medel.
Lägg filéerna i stekpannan med löken och vitlöken.
zqueeze citronen över fisken och fin fördela citronpepparn och saltet över alla filéerna på båda sidorna.
stek fisken två minuter, vänd filéerna och stek ytterligare två minuter tills fisken är helt vit
Tilsätt matlagningsgrädden rör om försiktigt fisken kan lätt gå sönder ( och det vill vi ju inte)
sänk värmen till låg, pressa ur resten av citronen över grädden och hyvla av lite från skalet och häll i.
Slutligen kryddar du i ett krm citronpeppar eventuellt lite salt och sen är rätten klar.
Dryck: Tropicana grab and go eller tropicana juice
Fisken kan ätas med potatis, pasta, ris eller varför inte en sallad med allt du kan tänka dig ( kalamata Oliver, fetaost,avocado.morötter, isbergssallad, tomater m.m.
Glöm inte brödet, wasa husman eller fullkornsbröd med philadelphia.. Buen apetit!