I'm dreaming of a white X-mas .....

Tänk idag så är det Julafton i Sverige och i övriga skandinavien också, det känns konstigt att vi här i Texas firar i morgon. Jag känner ändå av att det är jul idag om man kollar på facebook så ser man många fina julhälsningar:) Jag hoppas att alla fick en fin julafton och att ni självklart såg på Kalle Anka damnit! LOl Jag skickar en julhälsning till alla även fast ni redan började för flera timmar sen med julfirandet. I miss u and love ya all beatiful friends and family.
Själv ska jag fira i Fort Worth i morgon hos en vän som heter Meah med hennes man två barn och hennes kusiner. Hon bjöd mig över dit  (In fact) hon kommer och hämtar mig och Jeremiah idag och vi ska vara där tills på söndag eller måndag. Jo det är fint att se att folk bryr sig om vad man ska hitta på , på självaste julafton  och att dem inte vill att man ska vara helt själv. Jag har fått tre inbjudan en till Hank, Dehvon och Meah och jag valde Meah eftersom att hon har små barn det blir roligt för Jeremiah :)

Jag hade självklart velat fira julafton på Gotland med la familia + att ni har ju en vit jul i år guud vilken stämning ni måste ha. Tända ljus , julmusik , Kalle Anka , doften från julmat skratt tjo och tjim fint uppklädda :)  Skriv gärna en liten kommentar om hur ert julfirande va så jag får en liten inblick.

Så slutligen i detta inlägg vill jag bara säga Från lilla mig till er alla en riktigt God Jul! Jag tänker på er

 

 


bank account

Yes nu har jag en amerikansk bank (Chase) också så fort jag har fått ett jobb så kan dem lätt föra över pengar dit.

Anthony flyttar in tills in nya lägenhet idag han har åkt fram och tillbaka med flyttlass  hans rum är fyllt med flyttkartonger, jag måste medge att det kommer kännas tomt här när han inte längre bor kvar.
Men jag är stark det här ska jag klara - I will show u out there that i can do this I will be independent!


 















Min cykel har han också fixat det var verkligen snällt av honom , det uppskattar jag verkligen.
Så jag ser fram emot att ta en cykeltur snart :)

Sju sprutor!!!

Igår fick jag åka taxi till "childrens medical center" Jag kånkade på den tunga bilbarnstolen eftersom att yellow cab inte har några, det fick vi erfara när vi precis hade kommit hit till Texas. Men i allafall jag bokade en taxi i sista minuten. När jag väl släpat dit både bilbarnstolen och bar på Jeremiah så sa han att jag kunde ha honom i knät istället. Damnit! Att det ska vara så svårt att sätta fast en bilbarnstol. Nå väl 11 $ senare , kom vi dit till Childrens medical center så fick först skriva under att jeremiah var där sen fick vi vänta i hundra år på våran tur. Även fast man har en såkallad apointment kl: 1.30 pm så får man ändå vänta längre hm doesnt make sense. Det var äntligen våran tur det var vägning och mätning på gång. Sen efter den läkaren hade gått så fick vi sitta där och vänta ytterligare 20 minuter då kom en annan sköterska in och lyssnade på hjärtat och kollade öronen. Nu vet vi i allafall att Jeremiah behöver mer kalorier  han väger lite under :( Men det ska vi ordna.
Sen kanske efter 30 minuter kom första sköterskan in och det var dags för sprutorna (sprutorna?) jag som trodde det rörde sig om 1 spruta. ÅÅ nej jag ville ju inte se på , men eftersom att inte A var där så var jag ju så illa tvungen + att jag var tvungen att hålla i hans armar. Stackars lilla Jeremiah grät och grät tre stick i ena benet och tre stick i andra usch.
Sen slutade han att gråta och pigg var han, inte ett tecken på trötthet eller något i den stilen.
Men sen när A hämtade upp oss så skulle vi tydligen ta blodprov på Jeremiah också. NEEEJ! Nu får det vara nog. Vi åkte först hem , sen senare åkte vi dit. A sa att dem bara skulle ge honom ett stick i fingret, men nej då skulle dem ta ett fullt blodprov istället. Kan det bli värre?? Det tog ett bra tag att hitta rätt och det skriket han gav ifrån sig skar verkligen in i mina öron. Och inte nog med det då skulle hon ta ett i andra också, hello?? Men det var för svårt att hitta rätt så vi fick göra det idag istället. Hm I know det tar aldrig slut. Och med oss , från igår så fick vi två påsar som vi skulle knyta fast på Jeremiahs armar och sen massera för att få blodkärlen att bli mer synliga.
Jag följde inte med idag tyckte att jag hade sett tillräckligt igår.

 

Stackars lilla omplåstrade bebis <3



Påsarna som vi knöt fast på hans armar


Jul telegram och en cykel


Igår fick jag min cykel den är jättefin , det enda som behövs ordnas är nya hjul. Jag begav mig ut på nya jobb search med Jeremiah och vi tog bussen som jag faktiskt känner mig hemma i nu :)
Jag åkte till Cotton Wood Valley som ligger vid Mac arhur (närheten av där vi bor) fast långt om man skulle tänka i walking distance. Jag gick till Via Real en rätt lyxig restaurang , jag fyllde i en application. In fact jag var där förra veckan , men eftersom att jag då satt på en bänk och fyllde i så blev det ganska slarvigt gjort så jag bestämde mig för att göra om det. Här i Texas vill man ha ett relativt bra jobb om man skulle välja ett normalt jobb som cafe' och så vidare så skulle man inte tjäna så bra. Kanske 7 $ i timmen. Om vi pratar om Starbucks jobbet så ligger den i en matbutik vilket innebär att man inte har några direkta benefits. Man får inget kaffe gratis , inte ens rabatt och heller ingen dricks. Ni som minns att jag var på en intervju på en restaurang som heter Apple bees' där skulle jag ha tjänat 2,13 $ h ingenting inte sant? Men då är lönen mer baserad på dricks och ja man kan ju inte direkt vara säker på att den blir bra jämt direkt. Fast här så är det nästan obligatoriskt att betala dricks.
När jag hade fyllt i min application på Via Real gick jag vidare och tog bussen till in the corner of Macarhur and Royal. Fast först fick jag åka till north irving transit(busstationen) och byta buss från nr 303 till 310 nästan alla turer har transfer även fast det inte är långa avstånd alls konstigt va? Men i allafall tillslut kom jag dit så jag passerade en Glow hair salon and spa för Lis (min yoga instruktör) Hade tipsat mig om det ni ser många hjälper till att hålla ögonen och öronen öppna för min skull , är det inte fint? Väl inne på Glow så sa hon att jag skulle gå in på hemsidan istället. Så jag gick in på La madeleine en fransk restaurang och kaffe dem var hur trevliga som helst där. Jag fick en application så jag satte mig ner intill fönstret och fyllde i sen får man vänta på att dem ska ringa. Jeremiah var tålig han fick så mycket uppmärksamhet från dem anställda så han blev inte för uttråkad.


Yes det var en lååång dag många bussar och stopp senare så var jag framme vid mitt mål E northgate(home sweet home) Jo jag trodde att allt skulle gå smidigt till när jag skulle kliva av bussen  men istället föll  jag med vagnen ner för trapporna , men det gick bra han var fastspänd och jag ramlade bakåtlutad så det vart inte så farligt, men jag vart skraj man var inte direkt beredd på att ramla. Busschaffisen hon skrek aaah! och frågade hur det gick. Jag borstade av mig och sa I'm alright thanks. Jeremiah mådde bra och sa inte ett ljud vilken tur! Vagnen därimot är sönder damn!

När jag kom innanför dörren var det dags för mat för Jeremiahs del lite senare kommer A hem med ett Jultelegram. what? Vilken ¨överaskning sis hade skickat juleskum godis och fazer choklad och även skickat med ett foto på pappa åå jag blev så rörd tack älsklings sis Love ya. Jag älskar överaskningar särskilt glada sådana.



Min nya kärlek <3<3<3 lol


Christmas party at Anders and Amandas house

Igår vid 5.15 tiden på eftermiddagen hämtade Anders mig och vi åkte hem till honom och Amanda Christmas Party time!
Han visade mig Cykeln i garaget som jag ska få :) Det enda som behöver fixas är nya hjul. När jag fick se lägenheten I fell in love,  guud vad fin den är! Köket  är perfekt  dem har jacuzzi , Walk in closet det är helt enkelt en lägenhet jag lugnt skulle vilja bo i. Gästerna som kom var endel yoga instruktörer grannar och även bekanta. Vi hade det jätte trevligt och maten var kalas. synd dock att jag inte hade batterier till kameran så att ni kunde få se bilder på lägenheten men, men nästa gång. Vi åt ostbricka fingerfood och dem blandade en jättegod  drink till mig Lis och Amanda. Det var vodka med grapejuice sprite färska hallon och mint blad Yum!
Anders hade bakat äppelkaka med marsan sås som var köpt i Sverige mums. Nu har Anders och Amanda åkt till Göteborg dem ska fira jul hos han familj dem kommer tillbaka hit den 5 januari nästa år haha.. Låter konstigt att säga det när det handlar om ca tre veckor.

Luciafirande

Guud jag älskar lucia firandet det ger mig en sån harmonisk känsla och jag ryser i hela kroppen så fort jag hör luciasången. Tänk er en mörk vinter morgon i Sverige med snö den enda belysningen man kan se är skenet från brinnande stearinljus. Sen hör man sången och alla vackra stämmorna komma in mer o mer och lucia firandet är i full gång. Efter firandet firar man med hembakade pepparkakor och lussebullar kanske dricker man glögg eller julmust till det. Jaa jag saknar Sverige idag och mina fina vänner och familj.

 

 


briefly

Jag vet jag har har skuldkänslor för att jag inte har skrivit på ett bra **** tag. Tack Ziza du fick mig att börja ta upp skrivandet igen :)
Jag har varit super busy , det är ju sååå himla mycket att tänka på nu.
Hela förra veckan spenderade jag dagarna för att leta jobb , jag åkte med bussen jag känner mig mer hemma i den nu. Jag stannade vid Cotton wood valley Mac arthur blvd. Jag gick förbi ett antal restauranger så som creperi och lite finare restauranger. Det ända man kan göra är att be,, hehe skämtosido nää att hoppas menade jag ju.
Jag bor nu också hemma med mitt ex han har något som kallas mixed emotions ena stunden vill han ha dig tillbaka och nästa så vill han det inte.
Men nu är vi i allafall skilda och inom en vecka så kommer jag att bo helt själv med Jeremiah i lägenheten oops ännu ett steg att bli "independent" A ska själv flytta till en annan lägenhet , förstår inte riktigt hur han ska få råd till det. Jag är i allafall stressad när det gäller att hitta jobb. Men jag vet att jag är så **** envis så tillslut kommer jag att hitta ett. Jag har varit på tre intervjuer ett på Apple bees ,steak house KEG and Starbucks.
Men jag väntar ännu på att sex st arbeten ska ringa tillbaka. Jag antar att nu till julen så är det nog inte så många som har tid till att anställa, eftersom att det är stressigt nog ändå.
Julen har i allafall kommit hit och det kan man se överallt Massor ja då menar jag massor med juldekorationer utanför alla hem , hm har inte tagit kort på det ännu men ska fota så fort jag har hämtat min batteriladdare hos Dehvon. Man kan se allt från polkagrisar till renar till släde till ni vet en som en sån där boll som man skakar och så börjar det snöa inuti. Det är helt enkelt en Christmas fairytale överallt. Jag har heller ingen aning om vart jag ska spendera julen hm det visar sig väl.
Jeremiah är nu på god väg att gå han kan stå och blir helt lyrisk när han gör det hihi han har än så länge tagit fyra steg :) Han börjar bli så stor så fort jag säger - får mamma en puss? så ger han mig en hihi...


BUSY

I've been busy busy busy lately , but i will return to the blog shortly.
I've been looking for jobs filling out applications going for interviews and a lot of other things.
Briefly what happend lately is that I went with Dehvon and Chris to a music video shot it was so interesting I was really excited. This was like three weekends ago but i havent told y'all about it yet. Close by the location the first shot was at, Chris Brown was going to have a concert the same night. But what really surprised me though was that it was a really tiny place looked just like a bar and people were already lining outside. I will upload pictures this week so u can see kind of what it was like.


RSS 2.0